Bijeli biskvit:
- 5 jaja
- 10 dkg šećera
- 6 kašika mljevenih badema
- 1 kašika brašna
Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati bademe i brašno te na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.
Smeđa krema:
- 4 žumanjka
- 4 kašike šećera
- 20 dkg mljevenih oraha
- 1,25 dcl mlijeka
- sok i korica od 1 narandže
- 3 štange čokolade za kuhanje
- 15 dkg maslaca
Orahe preliti kipućim mlijekom i ohladiti. Izmutiti žumanjke sa šećerom i umiješati u orahe. Dodati sok i ribanu koricu od jedne narandže te rastopljenu čokoladu. Na kraju umiješati izrađeni maslac i premazati kremu preko biskvita.
Bijela krema:
- 4 bjelanjka
- 25 dkg šećera
- manja šalica vode
Istući bjelanjke u snijeg. Zakuhati vodu i šećer u gusti sirup . Lagano dodavati vrući sirup u snijeg od bjelanjaka, uz stalno miksanje. Nakon toga, kuhati još 5 minuta na pari, uz stalno miješanje. Miješati još neko vrijeme, da se prohladi. Premazati preko cijele torte i ukrasiti po želji. Ohladiti u frižideru. Torta se može rezati već nakon 3 sata.
UŽIVAJTE :)
Нема коментара:
Постави коментар