четвртак, 21. новембар 2013.

JUNEĆI GULAŠ

SASTOJCI
  • 2, 5kg junećeg mesa od buta
  • 8 glavica luka
  • 5 čenova belog luka
  • so i biber
  • 4 kašike suvog začina
  • fant za juneći gulaš
  • 4 kašike crvene mlevene slatke paprike
  • 5ooml paradajz soka
  • voda se povremeno dodaje, oko 5l
  • lovorov i peršunov list          
 
PRIPREMA

Luk izblendajte, pa mu dodajte suvi začin, vodu i stavite da se kuva. Kad  postane staklast dodajte  meso i još vode i soli, pa ostavite da se krčka. U toku krčkanja dodajte papriku i nastavite dinstanje dok meso ne omekani uz dodavanje po malo vode. Ubacite  lovor na sredini kuvanja pa ga pred kraj izvadite. Kad je meso omekanilo dodati paradajz sok i ostaviti još da se krčka. Iseckati beli luk pa ga dodati, dodati soli i bibera i fant za gulaš. Fant treba najmanje 15 minuta da ukuva, miješajte kad ga istresete da ne bi zagoreo. Ako vam se učini pregusto dodajte vode, treba da bude bar sa dva prsta iznad mesa ili ako vam je rijetko ostavite još da se kuva uz povremeno miješanje. na kraju dodajte sitno iseckan peršun, promješajte i gulaš poslužite topao uz testeninu, pirinač, pire ili samo gulaš sa hlebom uz neku salatu.
UŽIVAJTE :)

Нема коментара:

Постави коментар