SASTOJCI
- 2, 5kg junećeg mesa od buta
- 8 glavica luka
- 5 čenova belog luka
- so i biber
- 4 kašike suvog začina
- fant za juneći gulaš
- 4 kašike crvene mlevene slatke paprike
- 5ooml paradajz soka
- voda se povremeno dodaje, oko 5l
- lovorov i peršunov list
PRIPREMA
Luk izblendajte, pa mu dodajte suvi začin, vodu i stavite da se kuva. Kad postane staklast dodajte meso
i još vode i soli, pa ostavite da se krčka. U toku krčkanja dodajte
papriku i nastavite dinstanje dok meso ne omekani uz dodavanje po
malo vode. Ubacite lovor na sredini kuvanja pa ga pred kraj
izvadite. Kad je meso omekanilo dodati paradajz sok i ostaviti još da
se krčka. Iseckati beli luk pa ga dodati, dodati soli i bibera i fant za
gulaš. Fant treba najmanje 15 minuta da ukuva, miješajte kad ga istresete
da ne bi zagoreo. Ako vam se učini pregusto dodajte vode, treba da bude
bar sa dva prsta iznad mesa ili ako vam je rijetko ostavite još da se kuva
uz povremeno miješanje. na kraju dodajte sitno iseckan peršun, promješajte
i gulaš poslužite topao uz testeninu, pirinač, pire ili samo gulaš sa
hlebom uz neku salatu.
UŽIVAJTE :)
Нема коментара:
Постави коментар