понедељак, 25. новембар 2013.

KARADJORDJEVA ŠNICLA

Sastojci za jednu osobu
200 gsvinjska šnicla
100 gkajmaka
100 gbrašna
100 gtrapista
2 komjaja
3 dlulja
80 gstišnjene šunke
malosoli
150 gprezli


Priprema
Izlupajte šniclu što tanje i posolite je.
Kad lupate šniclu, nemojte je lupati sa one strane sa koje je sječena jer će se tako najvjerovatnije raspasti.
Isjecite trapist na štapiće.
 Na donju ivicu filea stavite stišnjenu šunku pa trapist.
 Preko trapista rasporedite kajmak.
 Urolajte šniclu pa krajeve uvijte ka unutra.

Pohovanje šnicle 
U posudi sa ovalnim dnom umutite jaja.
Šniclu uvaljajte u brašno, u jaja pa u prezle.
Da bi pohovanje bilo bogatije, šniclu ponovo umočite u jaja i uvaljajte u prezle.
 Na kraju šniclu još malo pritisnite dlanovima kako bi se sastojci u pohovanju bolje sjedinili.

U malo dubljoj posudi zagrijte ulje i pržite šniclu na umjerenoj temperaturi oko 20 minuta. Ukoliko je potrebno, okrećite šniclu u toku prženja.

Нема коментара:

Постави коментар