PIROGE SA KROMPIROM
Sastojci
Tijesto:
450 g brašna
300 ml tople vode
1 kaškica soli
Fil:
½ kg krompira
2 veće glavice crvenog luka
100 g mladog sira
1 čajna kaškica soli
Prosejanom
brašnu dodati so i 150ml vode.To zajedno miješati i kada nestane
tečnosti, postepeno dodati ostalu vodu. Testo mijesiti rukom oko 10 min i
ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi oko 20 min. Premijesiti tijesto,
kidati male loptice . Svaku kuglicu razviti u krug debljine 7-8cm.
Skuhati krompir,pa ga izgnječiti u pire.Zatim mu dodati mladi sir i
dobro izmješati.Na sredinu svakog kruga staviti po kašiku pripremljenog
fila. Preklopiti tijesto, pritisnuti malo rukom ili viljuškom.
Pripremljene piroge stavljati u proključalu vodu (staviti malo soli) i
kuvati dok ne isplivaju na površinu.U tavi ispržiti crveni luk i
poslužiti ga uz piroge,po želji možete poslužiti i vrhnje. UŽIVAJTE :)
Нема коментара:
Постави коментар