среда, 20. новембар 2013.

PIROGE SA KROMPIROM

Sastojci
Tijesto:
450 g brašna
300 ml tople vode
1 kaškica soli


Fil:
½ kg krompira
2 veće glavice crvenog luka
100 g mladog sira
1 čajna kaškica soli

Prosejanom brašnu dodati so i 150ml vode.To zajedno miješati i kada nestane tečnosti, postepeno dodati ostalu vodu. Testo mijesiti rukom oko 10 min i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi oko 20 min. Premijesiti tijesto, kidati male loptice . Svaku kuglicu razviti u krug debljine 7-8cm. Skuhati krompir,pa ga izgnječiti u pire.Zatim mu dodati mladi sir i dobro izmješati.Na sredinu svakog kruga staviti po kašiku pripremljenog fila. Preklopiti tijesto, pritisnuti malo rukom ili viljuškom. Pripremljene piroge stavljati u proključalu vodu (staviti malo soli) i kuvati dok ne isplivaju na površinu.U tavi ispržiti crveni luk i poslužiti ga uz piroge,po želji možete poslužiti i vrhnje. UŽIVAJTE :)


Нема коментара:

Постави коментар