Biskvit:
7 žumanjka
7 kašika šećera
7 kašika brašna
3 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
+ snijeg od 7 bjelanjaka
Peći na 170°C cca 30 minuta
Prerezati na tri djela
Fil:
7 žumanjka
7 kašika šećera
7 kašika brašna
3 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
+ snijeg od 7 bjelanjaka
Peći na 170°C cca 30 minuta
Prerezati na tri djela
Fil:
0,5 litre slatkog vrhnja
1 kompot od višanja
Sok od višanja kuhamo sa likerom ili rumom dok se malo ne zgusne i time poškropimo biskvite.
U slatko vrhnje umješamo višnje i filamo biskvite.
+ 0,5 litre slatkog vrhnja za ukrasiti
1 kompot od višanja
Sok od višanja kuhamo sa likerom ili rumom dok se malo ne zgusne i time poškropimo biskvite.
U slatko vrhnje umješamo višnje i filamo biskvite.
+ 0,5 litre slatkog vrhnja za ukrasiti
Нема коментара:
Постави коментар