Sastojci
-1 kg mljevenog mesa
-100 g crvenog luka
-2-3 čena belog luka
-1 vezica peršunovog lista
-20 g vlašca
-1 jaje
-malo prezli
-200 g kiselih krastavcica
-200 g trapista
-1 prasak za pecivo
-malo soli
-malo bibera
-malo suvog biljnog začina
-malo aleve paprike
Priprema
Sitno nasjeckati obe vrste luka, pa dodati u meso. Dodati jaje, prezle i začine. Ostaviti smjesu da odstoji bar pola sata.
Za to vreme isjeći na sitne kockice krastavac i trapist.
Nauljenim rukama praviti loptice, svaku rastanjiti, puniti nadjevom i ponovo formirati loptice.
Redjati ih u podmazan pleh, prekriti folijom i peći 20-tak minuta na 200 stepeni.
Pred kraj, skloniti foliju da se uhvati lepa korica.
Ćufte servirajte uz prilog po želji.
UŽIVAJTE :)
Нема коментара:
Постави коментар