среда, 20. новембар 2013.

CHEESE CAKE


Potrebno:
Za koru
-    300 gr mljevenog plazma keksa
-    100 gr putera
-    150 ml mlijeka

Za krem
-    500 gr posnog sira
-    2 čaše kisele pavlake
-    200 gr šećera
-    30 gr želatina
-    30 gr šećera od vanile
-    1 žumance

Za fil
-    1 kg voća, smrznuto ili svježe (višnje, jagode, kupine, borovnice)
-    200 gr šećera
-    30 gr želatina


Priprema

Okrugli pleh obložiti folijom. Umutiti plazma keks, puter i mlijeko. Obložite dno pleha.
Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. (Savjetujemo da žumance pre toga obradite termički na pari). Želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrijte dok ne postane tečan. Pomješajte i želatin sa ostalim sastojcima. Krem preliti preko podloge od keksa.

U vruću šerpu staviti kilogram voća i 200 gr šećera. Dodati i želatin po istom postupku. Kada se malo ohladi sipati preko krema.
Držati u frižideru bar 4 sata i dobili ste vaš Cheese Cake, kao iz poslastičarnice.
Možete da probate i kućnu verziju bez želatina, koja neće izgledati tako profi ali će biti kremastija i sočnija.
UŽIVAJTE :)

Нема коментара:

Постави коментар