Za koru
- 300 gr mljevenog plazma keksa
- 100 gr putera
- 150 ml mlijeka
Za krem
- 500 gr posnog sira
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
- 30 gr šećera od vanile
- 1 žumance
Za fil
- 1 kg voća, smrznuto ili svježe (višnje, jagode, kupine, borovnice)
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
Priprema
Okrugli pleh obložiti folijom. Umutiti plazma keks, puter i mlijeko. Obložite dno pleha.
Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. (Savjetujemo da žumance pre toga obradite termički na pari). Želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrijte dok ne postane tečan. Pomješajte i želatin sa ostalim sastojcima. Krem preliti preko podloge od keksa.
U vruću šerpu staviti kilogram voća i 200 gr šećera. Dodati i želatin po istom postupku. Kada se malo ohladi sipati preko krema.
Držati u frižideru bar 4 sata i dobili ste vaš Cheese Cake, kao iz poslastičarnice.
Možete da probate i kućnu verziju bez želatina, koja neće izgledati tako profi ali će biti kremastija i sočnija.
UŽIVAJTE :)
Нема коментара:
Постави коментар