понедељак, 18. новембар 2013.

DOMAĆI BUREK :)


Sastojci:
Jufke
500g brašna
malo ulja
malo soli
voda
Nadjev
400g faširanog mesa
sjecanog luka po želji
malo bibera
malo soli
malo vode
 
Priprema:

Zakuhati jufke od 500g brašna, malo soli i malo ulja. Izrađene jufke ostaviti dvadesetak minuta da odstoje, razviti ih, premazati uljem i razvući.
Na rubove jufke staviti fil od faširanog mesa, soli, bibera, isjeckanog luka i malo vode.

Jufku zarolati sa obje strane, presjeći između pa praviti male kolutove.
Poredati u pleh, premazati maslom i peći oko 30 minuta na 250 stepeni.
Pečen burek zaliti hladnom, malo posoljenom vodom, vratiti još malo u rernu.
Izvaditi i ostaviti da malo omekani.
UŽIVAJTE :)

Нема коментара:

Постави коментар