петак, 15. новембар 2013.

FLEKICE SA KUPUSOM


Sastojci:
* 1 glavica kupusa (1-1,5 kg) * ulje za prženje * so i biber po ukusu * 250 grama flekica (tjestenina kvadratnog oblika 2x2 cm) ili druge kratke posne tjestenine

Pripremanje:
Na ulju dinstati kupus isjeckan na rezance u poklopljenoj posudi. Kupus dok se dinsta pušta sopstveni sok i nije potrebno dodavati vodu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kad kupus omekša, a to je otprilike poslije dvadesetak minuta, dodati i flekice, tj. testeninu, koja je prethodno skuvana i ocjeđena od vode. Sve zajedno lijepo promješati i servirati. Uz salatu u dane posta ovo je kompletan obrok. Ovo je staro srpsko jelo koje je ranije bilo često na trpezama, a kad nije post, mogu se dodati kobasice, posebno pržene ili neki komad piletine ili drugog mesa.

Нема коментара:

Постави коментар