Potrebno je:
oko 500 g krompira
500 g mješanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
oko 500 g krompira
500 g mješanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
ulje
so, biber, origano, mljevena crvena paprika, suvi začin
1 jaje
1 jaje
mlijeko
Priprema
1
Glavicu luka naseckati i upržiti na ulju.
2
Kad se luk uprži, dodati mljeveno meso i pržiti dok ne izgubi crvenu boju. Dodati začine (količina po ukusu), jednu kašičicu soli, jedbu kašičicu suvog začina, na vrh noža bibera i po jednu kašičicu origana i mljevene paprike.
3
Krompir očistiti i izrezati na tanke kolutove.
4
U sud u koji ćete spremati musaku, na pouljeno dno poredjati krompir, da malo nalegne jedan na drugi.
5
Sipati mljeveno meso preko njega.
6
Odozgo pokriti krompirom.
7
Umutiti jaje u dubokom tanjiru i sipati mlijeko, malo manje od ivice tanjira.
8
Preliti musaku.
9
Peći u rerni na 200° oko 45 min. ili dok ne uvri tečnost i ne dobije lijepu pokoricu i boju.
UŽIVAJTE :)Priprema
1
Glavicu luka naseckati i upržiti na ulju.
2
Kad se luk uprži, dodati mljeveno meso i pržiti dok ne izgubi crvenu boju. Dodati začine (količina po ukusu), jednu kašičicu soli, jedbu kašičicu suvog začina, na vrh noža bibera i po jednu kašičicu origana i mljevene paprike.
3
Krompir očistiti i izrezati na tanke kolutove.
4
U sud u koji ćete spremati musaku, na pouljeno dno poredjati krompir, da malo nalegne jedan na drugi.
5
Sipati mljeveno meso preko njega.
6
Odozgo pokriti krompirom.
7
Umutiti jaje u dubokom tanjiru i sipati mlijeko, malo manje od ivice tanjira.
8
Preliti musaku.
9
Peći u rerni na 200° oko 45 min. ili dok ne uvri tečnost i ne dobije lijepu pokoricu i boju.
Нема коментара:
Постави коментар