уторак, 12. новембар 2013.

MUSAKA




Potrebno je:
oko 500 g krompira
500 g mješanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
ulje
so, biber, origano, mljevena crvena paprika, suvi začin
1 jaje
mlijeko


Priprema
1

Glavicu luka naseckati i upržiti na ulju.
2

Kad se luk uprži, dodati mljeveno meso i pržiti dok ne izgubi crvenu boju. Dodati začine (količina po ukusu),  jednu kašičicu soli, jedbu kašičicu suvog začina, na vrh noža bibera i po jednu kašičicu origana i mljevene paprike.
3

Krompir očistiti i izrezati na tanke kolutove.
4

U sud u koji ćete spremati musaku, na pouljeno dno poredjati krompir, da malo nalegne jedan na drugi.
5

Sipati mljeveno meso preko njega.
6

Odozgo pokriti krompirom.
7

Umutiti jaje u dubokom tanjiru i sipati mlijeko, malo manje od ivice tanjira.
8

Preliti musaku.
9

Peći u rerni na 200° oko 45 min. ili dok ne uvri tečnost i ne dobije lijepu pokoricu i boju.
UŽIVAJTE :)

Нема коментара:

Постави коментар