Sastojci
Priprema
Krompir skuvati, ne oguljen, u slanoj vodi. Dužina kuvanja zavisi od
veličine i vrste krompira, najbolje je da poslije pola sata proverite
oštrim špicastim nožem.
Krompir ostaviti da se ohladi pa isjeći na kocke ili kolutove. Ako vam je potreban kao hladna salata ostavite da se skroz ohladi. Koristiti oštar nož, ako se krompir lijepi za nož umočite ga povremeno u vodu.
Luk isjeći na rebra, zaliti uljem, sirćetom zatim dodati so i svježe mljeveni biber, lagano izmješati. Ako se pravi od bijelog krompira koji je poslije kuvanja više suv i više upija tečnost, da salata ne bi bila suva dodajte 2,3 kašike pilećeg temeljca ili čak obične vode. Provjeriti tada ukus i po potrebi dodati još sirćeta.
UŽIVAJTE :)
Krompir ostaviti da se ohladi pa isjeći na kocke ili kolutove. Ako vam je potreban kao hladna salata ostavite da se skroz ohladi. Koristiti oštar nož, ako se krompir lijepi za nož umočite ga povremeno u vodu.
Luk isjeći na rebra, zaliti uljem, sirćetom zatim dodati so i svježe mljeveni biber, lagano izmješati. Ako se pravi od bijelog krompira koji je poslije kuvanja više suv i više upija tečnost, da salata ne bi bila suva dodajte 2,3 kašike pilećeg temeljca ili čak obične vode. Provjeriti tada ukus i po potrebi dodati još sirćeta.
UŽIVAJTE :)
Нема коментара:
Постави коментар