уторак, 19. новембар 2013.

PUNJENE PAPRIKE


Punjene paprike
-500g mljevenog mesa
-šest kašika riže
-jedna glavica crvenog luka
-jedna mrkva
-jedan paradajz
-začini
-peršunov list
-dvije kašike vode
Za umak
-maslac
-jedna mrkva
-peršunov list
-tri paradajza
-voda
-malo soli za dodatkom sušenog povrća
-vrhnje za kuhanje
 
PRIPREMA
 
U meso stavite rižu, izrendanu glavicu crvenog luka, izrendanu mrkvu, na kockice isječen oguljeni paradajz, peršunov list, malo bibera, crvene paprike, soli sa suhim povrćem i vode.

Paprike operite, očistite sredinu i punite pripremljenim nadjevom.
Poredajte ih u šerpu, zalijte vodom da ih prekrije i stavite da prokuha.
Kad prokuhaju smanjite na najmanju temperaturu, dodajte izrendanu mrkvu, so sa sušenim povrćem, maslac i na kockice isječen oguljeni paradajz.

Kad su paprike skoro gotove dodajte peršunov list.

Нема коментара:

Постави коментар