Potrebni sastojci
500 grama mlinaca sa jajima
1kg pileceg bijelog mesa u šniclama
400ml neutralne pavlake
2 (od po 180ml) kisele pavlake 20%
500ml pilece supe ( od kockice za supu)
300 grama trapista ili gaude
začini za piletinu po zelji
Uputstvo za pripremu
Mlince isjeckati na manje kocke i preliti toplom pilećom supom napravljenom od kockice za supu.
Pilece bijelo meso isjeckati na kocke srednje veličine i najbolje na teflonskom tiganju na vrlo malo ulja ih ispržiti da lijepo porumene i dobiju finu hrskavu koricu.Dodati začine po zelji i vegetu.
Piletinu izvaditi iz tiganja i u taj tiganj u kome jos ima malo soka piletine i zacina dodati neutralnu keselu pavlaku i sve lepo sjediniti.Ako volite da ima manje pavlake mozete smanjiti količinu i raditi sa jednom kiselom i 200ml slatke pavlake.
Najbolje je uzeti male zemljane posude u kojima mozete i servirati svakoj osobi jelo direktno iz pećnice ili ako nemate moze bilo koja tepsija da posluži.
Nauljiti tepsiju.Zavsino od veličine možete imati više redova a ja pravim u velikoj tepsiji pa radim samo tri reda.
Izrendati trapist ili gaudu ili bilo koji tvrdi sir po ukusu.
Redjati : mlinci – pavlake – sir – meso – pavlake – sir -mlinci -pavlake – sir…dok ne potrošite svu masu.Kao sto rekoh, ja radim u velikoj tepsiji pa tako da imam samo tri reda – mlince gore i dole ,u sredini meso a izmedju svih redova, kao sto smo naveli pavlaka i sir.
Uvek završite mlincima pavlakama i sirom.
Pecite u rerni dok ne dobije lepu zlatkastu boju ikoricu.
PRIJATNO :)
Нема коментара:
Постави коментар