понедељак, 17. март 2014.

CORDON BLEU


Sastojci:
1 manje pileće bijelo meso
100g gaude
100g šunke, suvog vrata ili pečenice
1 jaje
so, biber
brašno
prezle

Preliv:
150ml jogurta
120ml kisele pavlake
1 čen bijelog luka
so, biber
svježi peršun

Priprema:

Uključire rernu na 240 stepeni.
Pileće bijelo meso podijelite na dva dijela.
Od svakog dijela pojedinačno formirajte šniclu pa čekićem za meso dobro izlupajte.
Posolite i pobiberite.


Na šniclu stavite po 2 lista gaude i šunke pa čvrsto urolajte.
Jaje umutite sa prstohvatom soli.
Svaku rolnu piletine dobro urolajte u brašno sa svih strana.
Zatim, dobro potopite u umućeno jaje.
A onda bogato urolajte u prezle.
Stavite piletinu u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 20 minuta u zagrijanoj rerni pa izvadite pleh.
Bocnite čačkalicom na 2 mesta, da bi bili sigurni da će da se ispeče i unutra. Preskočite taj dio ako smatrate da za njim neme potrebe.
Vratite u rernu na još 10 minuta.
U međuvremenu sjedinite pavlaku sa jogurtom i začinite.
kada je piletina gotova, servirajte je toplu, bogato prelivenu sosom od jogurta.
PRIJATNO :)

Нема коментара:

Постави коментар