субота, 22. март 2014.

Lovačka šnicla



Potrebni sastojci

svinjske šnicle 8 kom
crni luk 400 grama
čen bijelog luka
Brašna 1-2 kašike
ulja
soli
peršunov list
mrkva 300 grama
celer korijen 300 grama
fond (supa) 500 ml


Uputstvo za pripremu


Šnicle izlupati, posoliti i uviti u brašno.
Zagrijati ulje u jednoj šerpi i u njemu ispržiti šnicle sa obe strane i izvaditi ih na tanjir.


U isto ulje napola ispržiti sitno seckani crni luk. Dinstati nekoliko minuta a zatim dodati isjeckanu šargarepu i
celer. Nakon nekoliko minuta dinstanja dodati 1-2 varjače brašna, sitno sjeckani ili kroz presu za bijeli luk "protjerani" bijeli luk, naliti fondom i malo prokrčkati da brašno lijepo povuče.


Onda dodati sitno sjeckani peršun, dosoliti vratiti šnicle u sos i na tihoj vatri krčkati dok šnicle ne omekane.


Uz ovo jelo služiti pire krompir, ili kuvano tijesto.

Нема коментара:

Постави коментар