Sastojci:
10 komada gotovih palačinki
Fil od mesa:
800g mljevenog mesa
2 glavice crvenog luka
so, biber, vegeta i malo ulja
Preliv:
jedna čaša kisele pavlake
100g majoneze
- 11. Ispržite palačinke po klasičnom receptu po kom inače pravite palačinke. Dodajte samo malo soli! Palačinke przite u sto vecem tiganju! Odvojte jednu kutlaču mase za palačinke, jer ce vam biti potrebna za pohovanje.
- 22. Prodinstajte luk i mljeveno meso i posolite, stavite vegetu i biber.
- 3/slika/1080237/3. Na palačinku stavite dve kašike fila od mesa, a onda savijte palačinku sa jedne i druge strane ka unutra i urolajte. Slicno kao kod sarme! Nafilujte sve palacinke i ostavite sa strane.
- 44. U tiganj sipajte ulje visine jednog prsta. Ugrijte ulje. Palačinke uvaljajte u smjesu za palačinke koju ste ostavili dok ste pržili palačinke, pa onda umotajte ih u hljebne mrvice i spuštajte u ulje! čim porumene okrenite na drugu stranu! Kad porumeni i druga strana, izvadite ih iz ulja i stavite na ubrus! Mi smo ih pržili na najvecoj temp veoma kratko, jer one treba da dobiju samo boju i hrskavu koricu! Prijatno.
Нема коментара:
Постави коментар