уторак, 3. децембар 2013.

HURMAŠICE :)

Sastojci

2 jaja
2 male šoljice  šećera
2 male šoljice ulja
1 mala šoljica pavlake ili jogurta
2 male šoljice kokosovog brašna
1 prašak za pecivo
brašna po potrebi

Za agdu:

9 mali soljica secera
10 mali soljica vode


Priprema
Prvo skuhajte agdu i maknite je sa peći da se malo prohladi.
Izmutiti jaja i šećer.
Dodati ulje i jogurt pa nastavit sa mućenjem.
Dodati kokosovo brašno i prašak za pecivo pa ponovo izmutiti.
Dodavati pomalo brašna i mešati drvenom kašikom.
Brašna je dosta kad se tijesto odvoji od posude i ne lijepi se za ruke dok oblikujete hurmašice.
Oblikovati hurmašice i redati u nauljenu tepsiju.
Peć na 200 C dok hurmašice ne dobiju finu boju.
Tople hurmašice zaliti prohladjenom agdom.

Нема коментара:

Постави коментар