уторак, 3. децембар 2013.

ŠPAGETE BOLONJEZE


Sastojci

350 g mljevenog mesa
1 kašičica bibera
5 kašika suncokretovog ulja
po ukusu grančica ruzmarina
250 ml soka od paradajza
1 kašičica origana
1 kašiku vegete
250 ml paradajz pirea
1 kašičicu timijana
400 g špageta
po ukusu soli
1 kašičicu bosiljka


Priprema


U odgovarajuću posudu sipajte ulje. Pošto ste ga dobro zagrijali, dodajte meso i kratko ga dinstajte.
U prodinstano meso sipajte sok od paradajza i paradajz pire. Dodajte so, biber, vegetu, origano, bosiljak i timijan. Nakon toga sos kuvajte još desetak minuta. Dodajte grančicu ruzmarina i nastavite da kuvate sos još deset minuta. Ne zaboravite da nakon toga izvadite ruzmarin. Pripremljeni sos prelijte preko špageta.

















Нема коментара:

Постави коментар