петак, 15. мај 2020.

Štrudla od jabuka :)


Sastojci:

 Za tijesto

*500 g glatkog brašna
*2,2 dl mlake vode
*malo soli
*4 kašike ulja 

Za nadjev
 
*1 kg jabuka
*3 kašike smeđeg šećera
*vanilin šećer cimet
*malo krušnih mrvica ako su jabuke pune soka
 
Priprema

Zamijesiti tijesto, pokriti ga i ostaviti da miruje oko dva sata. Na čistom stolnjaku pobrašniti pa tijesto razvaljati i razvući rukama, tj. dlanovima tako da bude gotovo prozirno. Nauljiti ga pa rasporediti po njemu nadjev i zarolati tako da pridignete stolnjak pa rolati tijesto pomoću stolnjaka. Štrudle prerezati na dužinu posude za pečenje pa ih poslagati i premazati maslacem te peći na 180-200 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.

Нема коментара:

Постави коментар