Sastojci:
Za tijesto
*500 g glatkog brašna
*2,2 dl mlake vode
*malo soli
*4 kašike ulja
*2,2 dl mlake vode
*malo soli
*4 kašike ulja
Za nadjev
*1 kg jabuka
*3 kašike smeđeg šećera
*vanilin šećer cimet
*malo krušnih mrvica ako su jabuke pune soka
Priprema
Zamijesiti tijesto, pokriti ga i ostaviti da miruje oko dva sata. Na
čistom stolnjaku pobrašniti pa tijesto razvaljati i razvući rukama, tj.
dlanovima tako da bude gotovo prozirno. Nauljiti ga pa rasporediti po
njemu nadjev i zarolati tako da pridignete stolnjak pa rolati tijesto
pomoću stolnjaka. Štrudle prerezati na dužinu posude za pečenje pa ih
poslagati i premazati maslacem te peći na 180-200 stupnjeva oko pola
sata, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.
Нема коментара:
Постави коментар