среда, 6. јануар 2016.

Pita krompiruša :)


Sastojci:

* 500 grama tankih kora
* 2-3 glavice crnog luka
* Ulja po ukusu
* 1kg krompira
* bibera i soli po ukusu 

Uputstvo za pripremu:

Sitno sjeckan crni luk stavimo da se proprži na ulju.Kad malo promijeni boju dodamo mu na kockice isječen krompir ( krompir možemo i izrendati). Dodamo biber i so po ukusu.
Uzmemo kore i razdvojimo ih, svaku poprskamo uljem i slazemo jednu na drugu. Izmedju 2 kore postavljamo unaprijed pripremljen fil. Kad pitu uvijemo, poslažemo u predhodno zagrijan pleh.
I pečemo u rerni 35-40 min na 220 stepeni.


Super savjet: Čim pita porumeni preliti je predhodno zagrejinom cašom vode u koju je dodato malo ulja i soli. To ce piti dati potrebnu mekoću i učiniti je još ljepšom.

Prijatno! :)

Нема коментара:

Постави коментар