Sastojci:
* 600 grama debljih kora
* 500 grama jačeg sira
* 2 dl kisele vode
* 4-5 jaja
* pola čaše ulja
* 1 prašak za pecivo
* 1-2 kašičice soli
* 1 čaša kisele pavlake ili pola čaše jogurta
Uputstvo za pripremu:
Umutiti jaja, izgnječiti sir i pomješati. Dodavati kiselu vodu, ulje, prašak za pecivo, malo soli (zavisi koliko je sir slan) i pavlaku (ili jogurt). Nauljiti šerpu i staviti jednu i po koru da prekrije dno i malo viri sa svih strana pleha. Ostavite jednu cijelu koru sa strane za prekrivanje pite (stavite je u kesu da se ne bi osušila). Ostale kore podijeliti na pola i svaku polovinu umakati u fil, zgužvati i ređati u šerpu da prekriju cijelo dno. Tako raditi sve dok ne utrošite kore i fil. Ukoliko vam ostane malo fila prelijte ga preko zgužvanih kora.
Saviti kore koje vire iz pleha prema unutra i onom korom koju ste ostavili sa strane prekriti cijelu pitu- tako što je zavučete malo sa svih strana. Poprskati uljem i kiselom vodom i pecite oko 40 minuta na temperaturi 200 stepeni.
Kada izvadite pitu iz rerne možete je prekriti čistom krpom da se malo opusti. Prohlađenu pitu sjecite na parčad.
Saviti kore koje vire iz pleha prema unutra i onom korom koju ste ostavili sa strane prekriti cijelu pitu- tako što je zavučete malo sa svih strana. Poprskati uljem i kiselom vodom i pecite oko 40 minuta na temperaturi 200 stepeni.
Kada izvadite pitu iz rerne možete je prekriti čistom krpom da se malo opusti. Prohlađenu pitu sjecite na parčad.
Prijatno! :)
Нема коментара:
Постави коментар