понедељак, 25. април 2016.

Čizkejk u čaši :)


Sastojci:
1,5 šoljica izmrvljenog keksa
1 kašika istopljenog putera
1.5 šolja šlaga
1 šolja krem sira
pola šolje šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
1,5 šolja sjeckanih jagoda
1 kašika limunovog soka
1 kašika vode

Priprema:
1. Na visokoj temeperaturi kuvajte jagode sa limunovim sokom i malo vode. Minut kuvanja je dovoljan da jagode puste svoj sok.

2, Izmeljite skuvane jagode i stavite ih u frižider na nekih 5-6 minuta.

3. Šlag, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile mikserom izmješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

4. Izblendajte keks i dodajte kašiku istopljenog putera.

5, Izmješani keks i puter stavite na dno čaše, a potom manjom čašom pritisnite keks.

6. Preko keksa dodajte izmiksanu smjesu šlaga i sira.

7. Ohlađene jagode dodajte na vrh čaše.

Video: https://youtu.be/8GjjzVaMVEM

PRIJATNO :)


Нема коментара:

Постави коментар