Sastojci:
1,5 šoljica izmrvljenog keksa
1 kašika istopljenog putera
1.5 šolja šlaga
1 šolja krem sira
pola šolje šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
1,5 šolja sjeckanih jagoda
1 kašika limunovog soka
1 kašika vode
1. Na visokoj temeperaturi kuvajte jagode sa limunovim sokom i malo vode. Minut kuvanja je dovoljan da jagode puste svoj sok.
2, Izmeljite skuvane jagode i stavite ih u frižider na nekih 5-6 minuta.
3. Šlag, krem sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile mikserom izmješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
4. Izblendajte keks i dodajte kašiku istopljenog putera.
5, Izmješani keks i puter stavite na dno čaše, a potom manjom čašom pritisnite keks.
6. Preko keksa dodajte izmiksanu smjesu šlaga i sira.
7. Ohlađene jagode dodajte na vrh čaše.
Video: https://youtu.be/8GjjzVaMVEM
PRIJATNO :)
Нема коментара:
Постави коментар