Sastojci:
- 1 kg svinjske koljenice (2 koljenice)
- 200 g crnog luka
- 500 g plavog patlidžana
- 400 g krompira
- 300 g paradajza
- 200 g šargarepe
- 3 kašike ulja
- 2 lovorova lista
- začin od povrća
- biber u zrnu
- so
Priprema:
- Koljenice oprati i staviti u hladnu vodu da se kuvaju
- Dodati lovor i petnaestak zrna bibera
- Kuvati u poklopljenoj šerpi oko 25 minuta
- Povrće očistiti, oprati i isjeći na kocke
- Na zagrijanom ulju ispržiti isjeckan crni luk
- Kad luk postane staklast dodati isjeckanu šaragarepu, krompir, paprike, paradajz, isjeckan peršun i plavi patlidžan
- Preliti sa 2 kutljače tečnosti u kojoj su se kuvale koljenice
- Dodati kašiku suvog začina od povrća, biber i so po ukusu
- Povrće izmješati i izručiti u podmazanu posudu za pečenje
- Odozgo rasporediti koljenice i sipati tečnost u kojoj su se koljenice kuvale
- Staviti u rernu zagrijanu na 200 stepeni C
- Peći oko dva i po sata
- Predviđeno za 4 osobe
Нема коментара:
Постави коментар