понедељак, 10. новембар 2014.

Svinjska koljenica pecena u rerni :)


Sastojci:

  • 1 kg svinjske koljenice (2 koljenice)
  • 200 g crnog luka
  • 500 g plavog patlidžana
  • 400 g krompira
  • 300 g paradajza
  • 200 g šargarepe
  • 3 kašike ulja
  • 2 lovorova lista
  • začin od povrća
  • biber u zrnu
  • so

Priprema:

  1. Koljenice oprati i staviti u hladnu vodu da se kuvaju
  2. Dodati lovor i petnaestak zrna bibera
  3. Kuvati u poklopljenoj šerpi oko 25 minuta
  4. Povrće očistiti, oprati i isjeći na kocke
  5. Na zagrijanom ulju ispržiti isjeckan crni luk
  6. Kad luk postane staklast dodati isjeckanu šaragarepu, krompir, paprike, paradajz, isjeckan peršun i plavi patlidžan
  7. Preliti sa 2 kutljače tečnosti u kojoj su se kuvale koljenice
  8. Dodati kašiku suvog začina od povrća, biber i so po ukusu
  9. Povrće izmješati i izručiti u podmazanu posudu za pečenje
  10. Odozgo rasporediti koljenice i sipati tečnost u kojoj su se koljenice kuvale
  11. Staviti u rernu zagrijanu na 200 stepeni C
  12. Peći oko dva i po sata
  13. Predviđeno za 4 osobe

Нема коментара:

Постави коментар