уторак, 23. децембар 2014.

Ruske kape




SASTOJCI:

Za tijesto:

30 dkg brašna
10 dkg maslaca
5 kašika šećera
2 jaja
1 žumanjac
1 prašak za pecivo

Za kremu:

20 dkg mljevenih oraha
10 dkg šećera
2 vanilin šećera
1 dl mlijeka
10 dkg maslaca

Za glazuru:

20 dkg čokolade za kuhanje + 4 kašike ulja
15 dkg mljevenih oraha


PRIPREMA:

Od svih sastojaka umijesiti glatko prhko tijesto te ga pustiti da odstoji bar 30 minuta. Potom ga tanko razvaljati (3-4 mm) te rezati malom čašicom ili modlicom krugove pa ih peći na papiru za pečenje na velikom limu 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 175ºC. Peći ih SAMO 10 minuta jer ne smiju jako požutiti! Ohladiti.
Za kremu od oraha zakuhati mlijeko sa šećerom i vanilijom te time preliti orahe i dobro izmiješati. Prohladiti pa dodati izrađeni maslac. Tako će krema postati potpuno podatna i glatka.
Za glazuru otopiti na laganoj vatri čokoladu natrganu na komadiće uz dodatak ulja.
Svaki kolutić premazati sa žličicom kreme, spojiti s drugim kolutićem, umakati u čokoladu a potom u orahe.

Dobar tek :)

Нема коментара:

Постави коментар