Sastojci:
- 2 veće paprike (crvena i zelena)
- 1 krastavac
- 1 veći crveni luk
- 4 veća ili 6 manjih paradajza
- crne masline
- oko 100g fete*
- suvi origano za posipanje
- maslinovo ulje
- so
Priprema:
- Narežite luk na tanke kolutove.
- Po mogućnosti koristite raznobojne paprike i isjeckajte ih na krupnije prutiće. Narežite krastavac na kocke, a paradajz na krupnije komade ili kocke.
- U većoj činiji, izmiješajte nasjeckano povrće, posolite i prelijte maslinovim uljem. Izmiješajte i dodajte masline.
- Prespite sve u činiju u kojoj ćete poslužiti salatu. Na vrh stavite jedan veliki komad sira ili ga prethodno isjeckajte na krupne kocke i stavite. Pospite sušenim origanom i prelijte maslinovim uljem.
- Možete služiti kao prilog ili salatu, ali i kao laganu ljetnju večeru uz prepečen hljeb!
- Prijatno! :)
Нема коментара:
Постави коментар