петак, 24. јул 2015.

GRČKA SALATA


Sastojci:
  • 2 veće paprike (crvena i zelena)
  • 1 krastavac
  • 1 veći crveni luk
  • 4 veća ili 6 manjih paradajza
  • crne masline 
  • oko 100g fete*
  • suvi origano za posipanje
  • maslinovo ulje
  • so


Priprema:
 
  1. Narežite luk na tanke kolutove.
  2. Po mogućnosti koristite raznobojne paprike i isjeckajte ih na krupnije prutiće. Narežite krastavac na kocke, a paradajz na krupnije komade ili kocke.
  3. U većoj činiji, izmiješajte nasjeckano povrće, posolite i prelijte maslinovim uljem. Izmiješajte i dodajte masline.
  4. Prespite sve u činiju u kojoj ćete poslužiti salatu. Na vrh stavite jedan veliki komad sira ili ga prethodno isjeckajte na krupne kocke i stavite. Pospite sušenim origanom i prelijte maslinovim uljem.
  5. Možete služiti kao prilog ili salatu, ali i kao laganu ljetnju večeru uz prepečen hljeb!
  6. Prijatno! :)

Нема коментара:

Постави коментар